Home > Evenementen > Women Riders World Relay

Women Riders World Relay

De Women Riders World Relay is een groep van vrouwelijke motorrijders die samen een droom gaan verwezenlijken: een aflossingsrace die heel de wereld zal doorkruisen. Een simpel idee, met (wereld) allures. En als extra een nieuw wereldrecord! Het idee ontstond in Engeland. Dankzij het jeugdige enthousiasme van Hayley Bell veroverde het al snel heel de wereld. Een aflossingsroute als symbool voor het verbond tussen ons, vrouwen, motorrijdsters. Meer dan 100 landen worden bezocht. We starten op 27/02/2019 in Schotland. Gedurende 1 jaar gaan meer dan 14000 vrouwen elkaar aflossen. Met de moto gaan we van grens tot grens. Elke dag zijn er motorrijdsters samen op weg. Een uniek evenement, waarbij we een houten stok met daarop de namen van alle “gardians” deelneemsters rond de wereld dragen.

Een fantastisch initiatief om de aandacht te trekken naar de vrouwen in de motorsport en andere vrouwen te motiveren hun dromen waar te maken. Ons moto: WEES AVONTUURLIJK – WEES DAPPER – WEES INSPIREREND – WEES VERENIGD WRWR leden willen erkenning voor alle vrouwelijke motorrijdsters. Wij zijn geen uitzonderingen, ons aantal groeit elke dag en samen willen we onze belangen in de motorwereld verdedigen.

Heel wat Belgische motorrijdsters voelen hetzelfde en dus hebben we ook in België een team gevormd. En wat voor één! Samen bereiden we de doortocht voor in ons land. Op 28, 29 en 30 april is België aan de beurt. We nemen de stok over aan de Luxemburgse grens. Ons sterk en dynamisch Belgische team staat nu al te trappelen van ongeduld.

WRWR Belgium 1ste dag: 28/04/2019 Luxemburg – België.
Martelange-St-Hubert-Daverdisse-Dinant-Namen-Gembloux-Ottignies/Louvain-La-Neuve- St-Genesius Rode-Laken, 203 km met als einddoel het Atomium! Daar gaan we samen op de foto. De route werd opgemaakt door Leen Breemans.

WRWR BELGIUM 2de dag: 29/04/2019, 250 km een historische wandeling.
We starten aan het Kasteel van Gaasbeek en doorkruisen de Vlaamse Ardennen, Geraardsbergen-Ronse-Oudenaarde-Zulte-Beernem,de Muur van Geraardsbergen & Paterberg/Ronde van Vlaanderen,verder naar Brugge… Damme-Assenede-Zelzate-Wachtebeke. De route opgemaakt door Michele de Rese.

WRWR Belgium 3de dag: 30/04/2019, 15 km België-Nederland.
Overdracht van ons symbool van eenheid (de houten stok) aan onze Nederlandse buren. Start in Wachtebeke en rechtstreeks naar Sas Van Gent.

COME AND RIDE WITH US!

Met dit groepje begon het in België, maar ook hier ging de trein (moto) hevig rollen. We zijn een kleine schakel van deze enorme ketting:
Februari 2019: Schotland
Maart 2019: Ierland, Wales, Engeland, Frankrijk, Spanje, Portugal, Andorra, Italië, Slovenië, Kroatië, Bosnië-Herzegovina en Montenegro.
April 2019: Albanië, Macedonië (FYROM),Servië, Hongarije, Slovenië, Polen, Tsjechië, Oostenrijk, Liechtenstein, Zwitserland, Duitsland, Luxemburg, België en Nederland.
Mei 2019 : Denemarken, Zweden, Noorwegen, Finland, Estland, Letland, Litouwen, Belarus, Oekraïne  en Roemenië.
Juni 2019: Bulgarije, Griekenland, Turkije, Iran en Pakistan.
Juli 2019: India, Nepal, Bangladesh, Myanmar en Laos.
Augustus 2019: Vietnam, Cambodia, Thailand, Maleisië, Singapore, Indonesië en Australië.
September 2019 : Nieuw Zeeland, Japan en Canada.
Oktober 2019: USA, Mexico, Belize, Guatemala, El Salvador, Honduras, Nicaragua en Costa Rica. November 2019: Panama, Colombia, Ecuador, Peru, Bolivia, Chili, Argentinië en Uruguay.
December 2019: Paraguay, Brazilië, Zuid Afrika, Namibië en Botswana.
Januari 2020 : Zimbabwe, Mozambique, Tanzania, Kenia, Oman en de Verenigde Arabische Emiraten.

Doet dit idee iets kriebelen in je buik en wil je er niets van missen? Klik op de link: womenridersworldrelay.com waar je alle nodige info vindt en uitleg in alle talen.
Hou je het liever iets korten bij huis, zoek dan op facebook de “WRWR 2019 Belgium” groep op of stuur mij een berichtje in Messenger (Els de Fietser).

MIS GEEN SECONDE VAN DIT GEDURFDE, SPANNENDE AVONTUUR !!! Beleef het samen met ons en al die andere vrouwen, motorrijdsters.