Home > Nieuws > WANTED: MAG’gers.

WANTED: MAG’gers.

In het laatste MAGazine is het einde van MAG aangekondigd…31/12/2020. Ik kon mijn ogen niet geloven, het even geduurd om het te bevatten. Pas na een mailtje van MAG België kon ik het geloven. Dus, na 28 jaar stopt MAG België ermee?
Jawel, al 28 jaar lang verdedigt MAG België onze rechten als motards, of misschien beter gezegd: gevochten voor onze rechten. Ze hebben dat prachtig gedaan, een grote welgemeende dankjewel.

En nu, na al die prachtige dingen die MAG België in het verleden gedaan heeft, gaan wij als motards MAG in de steek laten?
Net nu er moeilijke jaren in het verschiet liggen? Kijk maar naar het nieuws in de buurlanden…wegen worden verboden voor motorrijders, motorkeuring die er staat aan te komen,  zelfs op sommige banen in het buitenland wordt de snelheid voor ENKEL de motorrijder OMLAAG gehaald! Dit gaat niet ophouden…er zullen nog meer van dergelijke zaken her en der opduiken! En als het regent in Parijs, druppelt het in Brussel… Dergelijke dingen kunnen we als motards toch niet zonder slag of stoot laten gebeuren??? Wie gaat naar ons als motorrijders luisteren als er geen MAG België meer is?

Daarom deze oproep; we moeten ons als motorrijders verenigen.
MAG België WAS en IS een kans om onze vrijheid in België als motards te verdedigen.
Maar dit kan enkel  als we met velen zijn. Pas dan gaan we in Brussel het verschil kunnen maken! Gaan we als motards wachten tot het te laat is? Zodat we nog enkel nog op onze eigen oprit met ons ijzeren paard gaan mogen rijden? Of gaan we er trappers moeten opzetten om “à la Fred Flintstone” te mogen rondrijden omdat anders ons ijzeren paard meer lawaai gaat maken als een Dyson stofzuiger? NIET als het aan mij ligt!

Zij die zich geroepen voelen MAG verder te zetten en samen met ons zich in willen zetten voor onze rechten als motards kunnen een mailtje droppen naar mij, Kristof.
Mannen, vrouwen, het gaat nodig zijn, het is nu de moment om op te staan!

Kristof Helsen, met trots MAG lid.