Home > Nieuws > Coyote, tot 200 euro korting voor motorrijders

Coyote, tot 200 euro korting voor motorrijders

Verkeersveiligheid, het onmiskenbare hoofddoel van Coyote

Een rijhulpsysteem bevordert de verkeersveiligheid, zo blijkt onlangs uit een enquête bij meer dan 13.000 Belgen. Maar liefst 95% van de gebruikers voelt zich rustiger op de weg dankzij een dergelijk systeem. Coyote onderstreept hiermee zijn doelstelling: bestuurders informeren over gevaren op de weg en over snelheidsbeperkingen, om zo de verkeersveiligheid te verhogen.

Het rijhulpsysteem Coyote verwittigt chauffeurs bij gevaren en onverwachte hindernissen op de weg (bv. ongeval, vertraging, spookrijder, wegversmalling, ongevalszones aangeduid door een vaste of mobiele radar of trajectcontrole, voorwerp op de weg, auto’s aan de kant van de weg, glad wegdek,…).

Het toestel helpt je ook om veilig te rijden door constant de snelheidslimieten aan te duiden en deelt tips voor meer veiligheid onderweg (bv. tijdig luchtdruk van je banden checken, waarschuwen voor GSM-gebruik terwijl je rijdt, regelmatig pauze nemen als je lange afstanden aflegt, bewustwording van de risico’s van alcohol).

Enquête bij meer dan 13.000 Belgen
Verkeersveiligheid is dus het onmiskenbare hoofddoel. Want wie een Coyote heeft, erkent duidelijk het preventieve karakter van het rijhulpsysteem. Dat blijkt uit een online enquête dat in februari 2017 bij 13.464 Belgen uitgevoerd werd:
95,8% houdt zich meer aan de snelheidsbeperkingen dankzij het rijhulpsysteem
97% is van oordeel dat de waarschuwingen de verkeersveiligheid verbeteren (59,5% is ‘helemaal akkoord’, 37,5% is ‘akkoord’)
94,8% procent van de respondenten voelt zich rustiger op de weg, sinds hij / zij Coyote gebruikt (46,7% is ‘helemaal akkoord’ met deze stelling, 48,1% verklaart zich ‘akkoord’)

Het onderzoek toont duidelijk aan dat gebruikers van rijhulpsystemen zich rustiger gedragen en veiliger voelen in het verkeer.

Ontwikkeling van Coyote in Vlaanderen
Voorlopig heeft Coyote met een verdeling van 43% NL – 57% FR gebruikers iets meer succes in Wallonië. Dus concentreert Coyote zich nu op Vlaanderen.  Dat heeft te maken met het feit dat Coyote (oorspronkelijk uit Frankrijk) zich eerst gefocust heeft op het ontwikkelen van zijn activiteiten in Wallonië. Onze doelstelling is een verdeling van 60% NL – 40% FR, cf. werkelijke socio-demografische verhouding in België.

Hendrik Vandesteene legt uit: “Coyote heeft soms een verkeerde perceptie van Vlaanderen, maar die negatieve perceptie strookt niet met de realiteit. Voor ons is het echter ook niet duidelijk hoe deze perceptie is ontstaan. Het onderzoek toont aan dat gebruikers de preventieve functionaliteiten erkennen. In Vlaanderen ligt het aantal gebruikers lager dan in bv. Wallonië of Frankrijk, en dus kennen logischerwijs minder mensen deze functionaliteiten.”

Vaak wordt Coyote enkel als een radarverklikker beschouwd, terwijl Coyote veel meer doet: “Coyote is een echt rijhulpsysteem dat voor alle gevaren waarschuwt. Dus gaat het niet alleen om ongevalzones (die meestal door een radarpaal gemeld worden), maar ook om wegversmallingen, voorwerpen op de weg, spookrijders, files, glad wegdek…

Minder bekend is dat Coyote bovendien de nummer 1 in verkeersinformatie is: “Dankzij onze grote community beschikken we over veel verkeersdata die we ook met een aantal partners delen om de verkeersveiligheid te verbeteren. Denk maar aan Be-Mobile (die de verkeersinfo aan VRT en Touring Mobilis levert), de RTBF, de federale politie, de FOD Mobiliteit, ...”

Op lokaal niveau in Vlaanderen werd er met de Stad Gent aan het nieuwe mobiliteitsplan getimmerd. Daarnaast loopt er een project waarbij verkeersinformatie uitgewisseld wordt met Antwerpen. Coyote staat altijd open voor verdere partnerships met bv. de lokale politie, andere steden & gemeenten, …

Een boodschap waar Vincent Hébert (algemeen directeur van Coyote Systems Benelux) zich volmondig bij aansluit:
“Coyote gaat voor een betere wereld op de weg. We streven ernaar om het verkeer in Vlaanderen vlot en veilig te laten verlopen. Coyote is volledig bereid om zijn verkeersdata te delen met de regionale Vlaamse instellingen, zoals dat in Wallonië al gebruikelijk is. Deze kostbare gegevens kunnen Vlaanderen alleen maar helpen inzake verkeersveiligheid.

Het gebruik van Coyote in het buitenland
Binnenkort vertrekken weer heel wat landgenoten met de wagen op zomervakantie. Op de vaak lange en drukke wegen naar vakantiebestemmingen helpt het Coyote-rijhulpsysteem om onaangename verrassingen te voorkomen en je eindbestemming veilig te bereiken.

Met een community van 5,5 miljoen gebruikers in Europa, waarvan meer dan 1,1 miljoen in België, informeert Coyote in real time en accuraat de vakantiegangers die door Europa reizen. Coyote helpt hen te anticiperen en hun rijgedrag aan te passen, zodat het verkeer veiliger verloopt. Coyote mag wettelijk gebruikt worden in België, Frankrijk, Nederland, Luxemburg, Duitsland, Spanje, Italië en Polen.

Coyote vecht ook tegen het gevaar van slaperigheid. Door het analyseren van vier criteria (variaties in snelheid, verandering van richting, het tijdstip en de duur van de reis) kan Coyote de bestuurder aanraden om even te stoppen voor het te laat is.

Hendrik Vandesteene : “Wanneer je de grens met Frankrijk oversteekt, krijgt je Coyote een automatische update (zonder enige manuele interventie). Op die manier zijn de Coyote-producten volledig compatibel met de Franse en Europese wetgeving. Voor de Belgische gebruikers is er dus geen enkel risico op een inbreuk of een boete. Het Coyote-waarschuwingssysteem is dus ook in Frankrijk een perfect wettelijk hulpmiddel bij het rijden.

 

MAG zou MAG niet zijn, en heeft een formidabele korting verkregen, enkel voor leden.

Toestel
Aankoopprijs Coyote Mini aan € 159,00 i.p.v. aan 179,00 euro , een korting van € 20,-.
Aankoopprijs Coyote S met dashcam € 195,00 i.p.v. aan 219,00 euro, een korting van €24,-.
Aankoopprijs Coyote NAV met dashcam aan € 229,00 i.p.v. aan € 249,00, een korting van € 20,-.

Abonnement (max. 12 euro per maand)
Bij aankoop abonnement van 1 jaar = 3 maanden extra gratis, een cadeau van € 36,-.
Bij aankoop abonnement van 2 jaar = 4 maanden extra gratis, een cadeau van € 42,-.
Bij aankoop abonnement van 3 jaar = 6 maanden extra gratis, een cadeau van € 58,-.
Bij aankoop abonnement van 4 jaar = 9 maanden extra gratis, een cadeau van € 84,-.

Motorkit
Aankoopprijs Motorkit: € 55,90 i.p.v. € 79,90, een korting van € 24,-.

Dus als u via MAG uw Coyote bestelt heeft u op de simpelste bestelling € 69,50 korting.
Hoe gaat het in zijn werk?
U stuurt een mail naar het MAG secretariaat, met uw lidnummer en uw bestelling en u ontvangt een email response met alle details.
U kan natuurlijk ook rechtstreeks een Coyote winkel binnenstappen, www.coyotesystems.be/nl/ , maar daar geldt deze korting niet.