Home > FEBIAC-nieuws > Uitzonderlijke toeloop en bezoekersrecord voor de Brussels Motor Show

Uitzonderlijke toeloop en bezoekersrecord voor de Brussels Motor Show

Van de 97e Brussels Motor Show, kan organisator FEBIAC (de Belgische en Luxemburgse Automobiel- en Tweewielerfederatie) nu al stellen dat het Salon een uitzonderlijk groot publiek heeft mogen verwelkomen. Ondanks twee dagen die gehinderd werden door sneeuwval, mag FEBIAC aankondigen dat meer dan 442.000 bezoekers werden geteld. Een recordcijfer voor het AUTO-MOTO-VAN Salon én een zeer duidelijk signaal van de Belgische burger over het belang dat zij hechten aan hun individuele mobiliteit.

Met  liefst 15 wereld- en Europese primeurs en meer dan 110 nieuwigheden voor de Belgische markt, werd editie 2019 van de Brussels Motor Show een groot succes. Reeds op de persdag van 18 januari jongstleden, mochten wij ons verheugen op erg veel interesse van pers en media. Nadien tekende ook het grote publiek present, en dat met veel enthousiasme. Het ziet het er zeer sterk naar uit dat het recordaantal van 437.112 bezoekers gerealiseerd in 2017, bij deze editie verbeterd zal worden.

FEBIAC, organisator van de Brussels Motor Show, kan niet anders dan met genoegen vaststellen hoezeer het Belgische publiek gehecht blijft aan en interesse heeft voor individuele mobiliteitsoplossingen. Voorts appreciëren wij de aandacht van onze politici, zowel op federaal als regionaal niveau, voor mobiliteit in het algemeen en schone voertuigen in het bijzonder. Inderdaad, voor de meesten onder ons blijven deze vervoersmiddelen de meest betrouwbare, doeltreffende, flexibele en comfortabele manier om hun dagelijkse verplaatsingen te verzekeren.

Vier dagen lang werd ook een tentoonstellingshal gewijd aan aanvullende mobiliteitsoplossingen (micro-mobiliteit, deelmobiliteit en slimme toepassingen inzake stadmobiliteit) die een groeiende populariteit en bekendheid genieten. Reken daarbij ook nog de tentoonstellingshal die was voorbehouden voor de topstukken uit de automobielproductie, en het is duidelijk dat deze Brussels Motor Show zijn bezoekers een uitzonderlijk breed en volledig beeld heeft geboden inzake mobiliteit op twee of vier wielen, met een bijzondere aandacht die door de exposanten werd geschonken aan elektrische motorisaties, hybrides en aardgasvoertuigen.

FEBIAC geeft u graag nu reeds afspraak in januari 2020 voor de 98ste editie van haar Salon dat, zoals steeds in de even jaren, de personenwagens, de gemotoriseerde tweewielers en de nieuwe (gedeelde) mobiliteitsoplossingen in de spotlights zal zetten.

Persbericht FEBIAC, 27 januari 2019.