Home > FEMA-nieuws > Richtlijnen voor veiligere wegen in Zweden

Richtlijnen voor veiligere wegen in Zweden

SMC, de Zweedse MAG, werkt op alle terreinen rond motorveiligheid en heeft zojuist richtlijnen uitgegeven die aantonen hoe de wegen voor motorrijders verbeterd kunnen worden.

Maria Nordqvist van SMC: “Vandaag zijn er weinig initiatieven om wegen aan te passen voor alle weggebruikers, dus niet automobilisten. Onze richtlijnen adviseren alle verkeersautoriteiten om ook rekening te houden met motorrijders, wanneer wegen worden gepland, gebouwd en onderhouden.

De richtlijnen zijn gebaseerd op ongevallen in Zweden, onderzoek, feiten en voorschriften in Zweden en soortgelijke initiatieven in andere landen. Aangezien er geen richtlijnen zijn opgenomen in de infrastructuurregeling over de veiligheid voor motorrijders, zijn deze richtlijnen van essentieel belang om motorrijders in het Vision Zero-concept op te nemen”.

Voor SMC is dit de reden om de richtlijnen uit te geven zodat de wegen en straten veiliger worden voor motorrijders. Eind april worden de richtlijnen samen met hun magazine naar de leden van SMC verzonden, met het verzoek de informatie te verspreiden aan iedereen die betrokken is bij wegen en verkeersveiligheid.

Lees het volledige artikel op de FEMA website : swedish-motorcyclists-launch-guidelines-for-safer-roads

Bron : FEMA 24/04/2017