Home > FEMA-nieuws > Internationale conventie voor verkeersveiligheid voor motorrijders

Internationale conventie voor verkeersveiligheid voor motorrijders

FEMA is uitgenodigd als gastspreker voor de internationale conferentie voor verkeersveiligheid voor motorrijders. Deze conferentie wordt georganiseerd door AISICO s.r.l. en ERF 20 september 2019 in het AISICO-gebouw in Pereto, Italië.

Het doel van de conferentie is de belangrijkste problemen met betrekking tot de verkeersveiligheid voor motorrijders vanuit verschillende invalshoeken te onderzoeken en de motorindustrie hierover te sensibiliseren.

De eerste sessie van de conferentie zal gewijd zijn aan de werkelijke problemen met betrekking tot motorrijders, het risico van impact van de vangrails en het belang van het installeren van motorrijdersbeschermingssystemen (MPS).
De Europese technische specificatie CEN/TS 17342: 2019 (vervangt CEN/TS 1317: 8) zal worden geanalyseerd en ook het nieuwe besluit dat in april in Italië werd uitgevaardigd met richtlijnen om de ernst van de impact van ongevallen met vangrails te verminderen. Tijdens deze sessie wordt een crashtest met MPS uitgevoerd.

De tweede sessie richt zich op het fysica- en impactmechanisme in geval van een ongeval. Medische en biomechanische problemen worden onderzocht en alle participanten kunnen deelnemen aan een volledige crashtest van een zijdelingse impact op de motorfiets. De tweede crashtest zal worden gerealiseerd in samenwerking met de Universiteit van Florence.

De conferentie wordt ondersteund door FEMA, AMI, FIM Europe met de steun van de volgende universiteiten: Universiteit van Florence, Universiteit van Milaan-Politecnico di Milano, Universiteit van Napels en de Universiteit van Rome-La Sapienza.

AMI
FIM Europe
Universiteit van Florence
Universiteit van Milaan: Milan Politecnico di Milano
Universiteit van Napels
Universiteit van Rome-La Sapienza

De volledige agenda is hier terug te vinden.
Klik hier voor meer informatie over de conferentie.
Deelname is alleen mogelijk op uitnodiging.Neem bij interesse contact op met de organisatoren:
AISICO: Ottavia  Calamani of Roberta Zingarett
ERF

 

Geschreven door Dolf Willigers
Foto’s: AISICO enDolf Willigers
Bron: FEMA 1 augustus 2019.