Home > Ik ben lid van MAG omdat…

Ik ben lid van MAG omdat…

” Ik ben lid van MAG Belgium omdat…”

MAG heeft door de jaren heen heel wat kunnen bereiken voor de motorrijder, en niet alles ging met veel lawaai, veel meer ging en gaat heel stil voorbij, maar weet dat MAG blijft vechten voor elke motorrijder. Hoe meer leden, hoe meer impact MAG heeft op het politiek beleid en dus meer informatie van de gebruiker ons bereikt. Wat zijn uw redenen om lid te zijn? Laat het ons weten door een mail te sturen  met een foto van u en uw motor samen met kleine aanvulling op het zinnetje ‘ ik ben lid van MAG, omdat ik ….’.


 

Ik ben lid van MAG omdat… ik graag op de hoogte blijft van de specifieke wetgeving aangaande het motorrijden in het bijzonder, maar daarnaast ook nog voordeel kan bieden bij o.a. de verzekering. Zij ijveren voor het motorrijden en een veilige weg hiervoor. Ik ben 65 maar hoop nog oud te worden en tot de laatste dag te kunnen motorrijden. Dankzij MAG gaat dit misschien lukken, want wat de heren politici van plan zijn, voorspelt niet veel goeds. Laatste optie is misschien verhuizen naar MAN.

Ed van Hoof


 

Ik ben lid van MAG omdat… ik op de hoogte wil blijven van veel dingen die ze in veel andere motorboekjes niet vertellen.

Francois Hoornaert


 

Ik ben lid van MAG omdat… ik veel steun heb gekregen van uw organisatie in 2011 bij het zwaar motor ongeval van mijn zoon Lorenzo Millecaen. Met name Bart Cocquyt heeft mij heel veel steun gegeven bij het organiseren van een protestmars voor meer aandacht voor motorrijders.

 Marc Millecaen


 

Ik ben lid van MAG omdat… MAG de enige manier is om toch onze ideeën en problemen als motorrijder bij de politici aan te brengen.

Theo, lid sinds 1993


 

Ik ben lid van MAG omdat… ik het belangrijk vind dat mijn belangen verdedigd worden in groep.

Werner Geudens


 

Ik ben lid van MAG omdat… ik deze groep wil steunen in haar belangen omdat zij veel doen voor de zwakkere (nog niet officieel ) weggebruiker, namelijk de motorrijders. Ik ben al 20 jaar lid en zal dit ook blijven met alle plezier. Eindelijk iemand die opkomt voor de motorrijder! Doe zo voort!

Groetjes, Van den Bos, samen sterk!


 

Ik ben lid van MAG omdat… ik als gewone burger nergens gehoord word. MAG kaart mijn verzuchtingen als motorrijdster rechtstreeks aan bij de politici.

Ilonka, lid sinds 1995


 

Ik ben lid van MAG omdat… ik er van overtuigd ben dat een belangenverenging belangrijk is. Hoe groot of hoe klein je groep ook is, wat je groep ook doet,  er moet rekening gehouden worden met ieders belang. Iedere kleine Belg heeft een stem. Eén enkele stem is niks waard. Hoe groter de groep van gelijkgestemden, hoe groter de kracht van die stem.

Ik weet wat MAG Belgium reeds in het verleden heeft kunnen verwezenlijken. Door mijn steun en lidmaatschap aan MAG, ben ik er van overtuigd dat onze stem als motorrijder zal blijven gehoord worden in de Wetstraat.

Groeten, Bert Buyens


 

Ik ben lid van MAG omdat… MAG aangesloten is bij de FEMA. Een goede belangenbehartiging op nationaal en Europees is nodig om in de toekomst ook nog motor te kunnen rijden.

Dolf Willigers


 

Ik ben lid van MAG omdat… ik geloof dat een belangenvereniging voor een kwetsbare groep als motorrijders meer dan belangrijk is.
Zelf heb ik mijn motor enkele jaren geleden om gezondheidsredenen moeten inruilen voor een mindervalidenscooter. Maar ik blijf zo lang ik kan, deel uitmaken van deze O zo nodige, tegenwoordig haast onzichtbaar werkende groep mensen.

 

Guy Fleurackers, “de Fleur”, lid sinds 1994


   

Ik ben lid van MAG omdat… ik mijn motorrijbewijs terug behaald heb na een zwaar motor ongeval in ’89. Dit om samen met mijn man op te komen voor onze rechten als motorrijder. Heel veel vrijwilligerswerk gedaan, zelfs al voor ik lid was en zelf weer kon motorrijden. MAG maakt werk van vele gebreken en hindernissen, om ons als vrije motorrijders te kunnen laten genieten. En tevens onze veiligheid te garanderen en bij te staan waar nodig is. De mensen die in het bestuur zetelen ook heel toffe mensen zijn.

Kathleen De Nijs, lid sinds 1997


   

Ik ben lid van MAG omdat… ik indertijd als bleuke zonder motor, eens raad vroeg over een aankoop van een bepaald model  aan de MAG. En de toenmalige voorzitter van Antwerpen gaf me een pasklaar antwoord op mijn vraag. We spreken nu van de jaren 1993 of 1994. Toen ik een motor had gekocht sloot ik me aan, en we hebben in de jaren 90 en 00 interessante en leuke momenten beleefd. Een bijkomend voordeel was toen al dat ik korting kreeg bij mijn verzekeringsagent als ik MAG lid wilde worden.  Dat was een initiatief van mijn toenmalige makelaar, los van de makelaar van de MAG.

Walter Keersmaekers , lid 7099


   

I am a member of the Norwegian Motorcyclists’ Union (MAG Belgium’s sister organisation in Norway) because I need someone to look after my interests as a rider. Norwegian authorities will never listen to me alone, but through my organisation I am able to have my voice heard. Together the riders are so much stronger!

Morten Hansen


 

Ik ben lid van MAG omdat… onze vrijheid het beschermen waard is.

Wim


 

Ik ben al jaren steunend lid van MAG omdat deze opkomen voor motorrijders.

Eddy Vermonden


 

Ik ben lid van MAG omdat… mijn enige vorm van recreatie zou blijven bestaan!

Vriendelijke groeten, Kris Sleeckx, lidnr.9216

 


 

Ben 65 jaar, rijden met de motor heeft mijn gans leven pret bezorgd, tot de laatste jaren. Er komen steeds meer moraalridders in de politiek. Met de hulp en inzet van MAG hopen we nog minsten 20 jaar te bollen, voor alles verboden of verplicht is.

Bedankt MAG, Hugo


 

Ik ben lid van MAG omdat… ik toevallig ben veranderd van verzekeringsmakelaar. Licht beschaamd moet ik toegeven dat ik van jullie bestaan niets af wist tot ongeveer een half jaar geleden. Ik ben een jonge vijftiger (zo weten jullie en jullie lezers welke leeftijdscategorie het meest actief is als motorrijder).

Dominique Maelfeyt

   


Ik ben MAG lid nr.3, lid geworden in 1993.

Al mijn sympathie naar MAG voor alles wat ze reeds verwezenlijkt hebben voor de veiligheid van motorrijders.
MAG een MUST voor iedere biker!

Stranger Nest Adriaensen

 

   


Ik ben lid van MAG omdat… ik graag op de hoogte blijft van de specifieke wetgeving aangaande het motorrijden in het bijzonder, en ik mij er goed bij voel om deze zaak te steunen.

Met vriendelijke motorgroeten, Walter.

   

Ik ben reeds jaren lid van MAG,omdat ik blij ben dat jullie “ons” motorrijders steunen.
Respect.

 

Paul Coppens

   

Ik ben lid van MAG Belgium omdat… ik deze belangenvereniging, sinds de aankoop van mijn eerste motorfiets in 1998, na al die jaren verder wil blijven steunen voor hun onvoorwaardelijke inzet voor het motorrijden en verdediging van de belangen van ons motorrijders. Tevens ook ons op de hoogte houdt van alles wat ons motorrijders boven het hoofd hangt, m.b.t verkeersregelgeving zowel op nationaal als op Europees vlak. MAG komt voor ons op en houdt alles in de gaten …iets waarvoor wij als leek niet of meestal niet in staat zijn. Ik ben en blijf lid van MAG, zoveel is zeker.

Frans Degraeve, lid 11587, Gistel W-Vl.

 

 

Beste, via deze weg wil ik laten weten waarom ik lid ben van MAG. Deze mensen ondersteunen niet alleen in België, maar in gans Europa de motorrijders. Ik zelf, Martens Benny, ben al jarenlang van deze belangenvereniging lid en ga dit zeker nog blijven, moesten alle motorrijders en dat zijn er toch heel wat in ons kleine landje het lidgeld van € 25 betalen, dat is zo’n 5 cent per dag, ze zouden heel wat sterker staan en ons nog beter kunnen vertegenwoordigen.
Dus beste motorvrienden steun de belangenvereniging en we varen er allemaal wel mee. Ik weet niet precies hoeveel veel leden MAG telt,maar zeker niet iedereen die een tweewieler heeft is aangesloten bij deze mensen. Hopende dat ons leden aantal via deze actie van MAG gunstige resultaten teweeg brengt .

Groeten, Benny.

 

 
Ik ben lid van MAG omdat… jullie onze belangen verdedigen.
Ik hoop dat jullie genoeg gewicht hebben om busbanen toegankelijk te kunnen maken voor motorrijders. De veiligheid moet primeren uiteraard.Ik gebruik mijn motor dagelijks en hoofdzakelijk voor woon-werk verkeer omdat in daardoor files kan vermijden of zelfs verkleinen. Ook een rit(je) voor de fun op een mooie zonnige dag kan ook wel eens…. Ik had een jaar geleden mijn Suzuki Intruder ingeruild voor een Honda Goldwing, omdat deze motor je toch wat meer luxe en verwarming aan de voeten en benen geeft. Ook zit je droger op de motor als het aan het regenen is.MAG is er in het belang voor de motorrijder en is geen clubje. Hopelijk luisteren de politiekers naar onze vragen en voorstellen via deze vereniging.
Samen staan we sterk….Thx, Huybrechts, lidnr. 23.268
 

Ik ben lid van MAG omdat ..de organisatie zich dagelijks BLIJFT inspannen voor onze veiligheid en rechten als motorrijders✌

 

Nancy, lid sinds 1999

   

Beste MAGgers,

Ik ben zo vrij te antwoorden op de oproep van het opperhoofd Theo. Ik ben lid van MAG omdat dit de vereniging is die de rechten van mij en mijn medemens-motorrijder verdedigt. 

Verder kan ik u het volgende mededelen. Recent motropologisch onderzoek heeft uitgewezen dat de Moto Sapiens afstamt uit de regio rond het Como meer in Italië, niet ver van waar nu de wereldbefaamde Moto Guzzi fabriek gelegen is. Koolstofdatering heeft aangetoond dat de oudste archeologische artefacten zoals drijfstangen en zuigerveren dateren van het begin van onze jaartelling. Het was in oorsprong een rondtrekkende primitieve stam die leefde van jacht en tankbeurten, tot ze zich onder invloed van de ijstijden en autoloze zondagen gingen sedentariseren rond de hoogovens waar de clanoversten en vooral hun duozitsters onder invloed van oliedampen sagen en legenden over stuurdempers en cardans vereeuwigden.
De eerste spirituele ervaringen werden in groep beleefd waarbij de dappere krijgers onder invloed van dampen van brandend rubber snelheidsovertredingen en andere duivelse rituelen zoals wheelies uitvoerden. Sommige van deze handelingen bestaan nog tot op heden onder de vorm van “silly games” zoals “Japans motorblokwerpen”. Verder onderzoek naar deze hoogtechnologische levensvormen is momenteel niet meer mogelijk omdat de benodigde fondsen werden omgeleid wegens een wielerwedstrijd en de wegwijzers naar de bank verloren zijn.

Hopende u bij deze wat uit de dagelijkse sleur te hebben gehaald, verblijven wij, Hoogachtend,

Jean-Claude Drohé

 


Ik ben lid geworden van MAG Belgium om de motorrijder te beschermen tegen regels van ondoordachte politici.Ben tegen het kledingreglement (van Schouppe = geen motorrijder), vooral voor kleine motorfietsen en scooters (niet voor bv +300cc motorfietsen of snelweggebruik). Omdat ik ook een scooter 125cc (topspeed 80 km/h) heb voor korte afstanden en het “opstappen en wegwezen” gebruik (en zeker bij temp. +25°), tegenover een motorfiets waarbij je je helemaal moet inpakken. Hier is 95% van de wegen 30 en 50 km/h, dus praktisch geen verschil met een 50cc scooter/bromfiets dat 45 km/h mag. Dus hier dezelfde snelheden met scooter 125cc, maar bij deze moet u zich inpakken dat het niet normaal is, en zeker bij temp. van +30° is dat erover. En omdat dat kledingreglement niet helpt tegen zware letsels (breuken) en dodelijke afloop, helpt enkel voor schaafwonden, maar met zulke wonden blijft men geen maanden arbeidsongeschikt (wat de bedoeling is van die wet, arbeidsongeschiktheid tegen te gaan). Daarom ben ik lid geworden, om daar wat aan te doen, bv tot 250cc deze wet afschaffen.
Jacques D’Hont