Home > FEMA-nieuws > Genève stelt de eerste busbaan open voor motorrijders

Genève stelt de eerste busbaan open voor motorrijders

Dankzij de Zwitserse FEMA-ledenorganisatie IG Motorrad, kunnen motoren in de buurt van één van Genève ’s drukke verkeersaders vanaf nu op de busbaan van ongeveer 650 meter lang, zodat de andere rijstroken worden ontlast.


Luc Barthassat, hoofd van de afdeling Milieubeheer, Transport en Landbouw, heeft persoonlijk de busbaan op de Route de Jeunes geopend.
In eerste instantie wordt de busbaan getest met een proefperiode van één jaar. Een eerste tussentijdse uitslag zal beschikbaar zijn over drie maanden.
Als het verkeer loopt zoals gewenst, blijft de busbaan permanent opengesteld voor motorrijders.

 

De president van IG Motorrad, Bernard Niquille was tevreden met de première en ziet het als een resultaat van vruchtbare en geduldige samenwerking tussen de motorrijdersorganisatie en de politieke besluitvormers.

Drie jaar geleden presenteerde IG Motorrad een rapport  met motorvriendelijke voorstellen. Bernard Niquille: “We hopen dat op basis hiervan nog meer busbanen worden opengesteld voor gemotoriseerde tweewielers. Alle motorrijders en scooters kunnen bijdragen tot het succes van het project door de huidige verkeersregels te respecteren”.

Bron : FEMA, 27-10-2017.