Home > FEBIAC-nieuws > FEBIAC: Week van de Motor 2016 geslaagd

FEBIAC: Week van de Motor 2016 geslaagd

FEBIAC (de Belgische Federatie van de Automobiel- en Tweewielerindustrie) kijkt terug op een geslaagde Week van de Motor (20 tot 26 maart). Hoewel nog niet alle resultaten definitief zijn, kan nu al gezegd worden dat er ten opzicht van vorig jaar over de hele lijn sprake is van een grotere deelname aan de activiteiten in het kader van de Week van de Motor.

Voor het derde achtereenvolgende jaar vond van 20 tot en met 26 maart jl. de Week van de Motor plaats, een initiatief van FEBIAC om niet-motorrijders te overtuigen van de voordelen van gemotoriseerde tweewielers en om bestaande motorrijders aan te moedigen om bij de start van het motorseizoen de rijvaardigheid bij te spijkeren. In het kader daarvan was er een wedstrijd waarmee zestien personen het gebruik van een motor of een scooter konden winnen en waren er motorstages in samenwerking met de VSV (Vlaamse Stichting van Verkeerskunde) en met de RACB Moto Academy. Bovendien konden aspirant motor- en scooterrijders een kortingsbon van 50 euro aanvragen voor een motoropleiding van 12 uur.

“Wat het aspect van de verkeersveiligheid betreft zijn de resultaten naar ons gevoel zeer goed,” zegt Stijn Vancuyck, adviseur gemotoriseerde tweewielers bij FEBIAC. FEBIAC werkte daarvoor samenwerking met de VSV. De VSV hield op 20 maart de Dag van de Motor met gratis motorstages en gratis technische inspectie van motoren en scooter. Aan dat evenement namen op 12 locaties 1400 motorrijders deel. VSV liet weten dat na een opfrissessie… “een deel zich zelfs onmiddellijk inschreef voor een dagopleiding Ready to Ride om hun rijvaardigheden nog te verbeteren.” Ook de technische controle bleek nuttig. Bij enkele motoren werden immers ernstige gebreken geconstateerd. Op basis daarvan concludeert Vancuyck dan ook dat “….’de’ motorrijders sterk begaan zijn met hun veiligheid  op de weg.”

Succes 
FEBIAC heeft ook cijfers die het succes van de ‘Week van de Motor’ staven. In totaal zijn er 165 rijscholen waar aspirant motorrijders hun kortingsbon van 50 euro kunnen gebruiken – een stijging van 18% vergeleken met vorig jaar. Tijdens de Week van de Motor hebben 207 personen de kortingsbon gedownload. Dat aantal zal nog zeker stijgen omdat de actie nog loopt tot 13 april aanstaande.

Ook de wedstrijd met als prijs drie maanden motor- of scooter rijden loopt nog door tot 13 april. Bij 235 concessiehouders (11% meer dan in 2015) konden geïnteresseerden een kraslot halen waarmee ze op de site www. moto.be/weekvandemotor hun kans konden wagen voor die prijs. 1.159 deden dat al tijdens de Week van de Motor. Dat is een stijging ten opzichte van vorig jaar toen voor de héle actieperiode 1.111 deelnemers werden genoteerd. Ook hier zal het uiteindelijk aantal nog hoger liggen omdat de actie nog twee weken doorloopt. Hieruit blijkt ook een groeiende interesse voor motor- en scooter rijden, zowel voor recreatief gebruik als voor woon-werkverkeer.

Het aantal personen dat naar de site www.moto.be en naar de speciale Facebook-pagina rond de Week van de Motor surfte, bevestigt dat: het bereik van de Facebookpagina tussen 16 en 22 maart was 187.320 surfers. Er waren 8.858 likes, een stijging van 77% ten opzichte van vorig jaar. 2.200 Facebookers surfden door naar www.moto.be en 2.348 Facebookers gaven commentaar en deelden de posts. Sinds begin maart kende moto.be een stijging van 23% van het aantal bezoekers (16.914). Er waren 16.155 surfers die naar motorrijbewijs.be en lepermismoto.be gingen. In de week voor de VSV-Dag van de Motorrijders werd de site www.dagvandemotorrijder.be 4200 keer bezocht.

Bron : persbericht FEBIAC 4 april 2016