Home > Nieuws > Europese mobiliteitsweek van 16 t/m 22 september

Europese mobiliteitsweek van 16 t/m 22 september

Traditiegetrouw vindt de Europese Mobiliteitsweek plaats in de derde week van september. Dit jaar is dat van 16 tot en met 22 september. Het thema is deze keer: ‘Delen brengt je verder’.

Met de Europese Mobiliteitsweek geeft de Europese Commissie aandacht aan duurzame vormen van vervoer en bewust autogebruik. Het thema van dit jaar is ‘schone, gedeelde en intelligente mobiliteit’, met als slogan ‘delen brengt je verder’.

Door gebruik te maken van gedeeld vervoer, kunnen we onze CO2 -voetafdruk verlagen. Slimme technologie, zoals applicaties en online platforms, helpen al om vervoer efficiënter te maken, geld te besparen en om milieuvervuiling te voorkomen. Studies hebben aangetoond dat gedeelde mobiliteit een positieve impact kan hebben op dorpen en gemeenten.

Kijk voor meer informatie op de website van de Europese Mobiliteitsweek 2017 

 

Tijdens de Europese Mobiliteitsweek, op 21 september, zal ook project EDWARD, European Day Without A Road Death project, plaats vinden.
Het doel van dit initiatief, gelanceerd door het Europese verkeerspolitie netwerk (TISPOL) en ondersteund door de Europese Commissie, is dat op 21 september geen doden vallen op de Europese wegen.

In de dagen die tot EDWARD leiden, wordt aan alle weggebruikers gevraagd om zelf voor een paar minuten te denken over de risico’s die ze tegenkomen, de risico’s die ze voor anderen kunnen vormen en wat ze kunnen doen om die risico’s te verminderen. Het Europese verkeerspolitie netwerk  is van mening dat EDWARD een belangrijke bijdrage kan leveren aan een vermindering van de dodelijke verkeersslachtoffers.

Het eerste EDWARD project in 2016 was een groot succes! Meer dan 103.000 organisaties en individuen ondertekenden een verkeersveiligheidsbelofte op de website van TISPOL en meer dan 80 verkeersveiligheidsacties werden in heel Europa georganiseerd, waaronder informatie- en bewustmakingsactiviteiten in scholen en bedrijven, workshops, conferenties en wedstrijden.

Daarnaast heeft de #ProjectEDWARD en #seatbeltselfie sociale mediacampagne meer dan 19 miljoen mensen bereikt. Volgens de statistieken van TISPOL waren er op 21 september 2016 43 doden in 31 landen over 31 landen. Dit komt overeen met 70 slachtoffers op dezelfde dag in 2015. In 19 landen werden negen doden vastgesteld. Terwijl 7 andere landen een daling van de slachtoffers opnemen, vergeleken met dezelfde dag in 2015 en 3 landen een toename van de slachtoffers.

Neem niet alleen deel aan het EDWARD project op 21 september, maar ook aan de Europese mobiliteitsweek van 16 tot 22 september.
Verkeersveiligheidsbeloftes kunnen ondertekend worden via  project Edward
Verkeersveiligheidsacties kunnen geregistreerd worden via RoadsaftyDays

 

Bron, EuropeanMobilityWeek.eu