Home > EKO Motorwear

EKO Motorwear

EKO Motorwear is al meer dan 25 jaar een gevestigde waarde, de specialist in motorkleding en accessoires. Een uitgebreid gamma aan producten maar bovendien professionele begeleiding in de zoektocht naar de perfecte motoroutfit.

MAG sprak met Fabrice Vyvey en Gerda Livens, de zaakvoerders, die ook altijd zelf in de winkel hebben gestaan om de klanten van dienst te zijn, met persoonlijke en professionele aanpak.

25 jaar expertise in motorkledij Een kwarteeuw geleden begonnen Fabrice en Gerda met een bedrijfje, Ekolight, gespecialiseerd  in fietsverlichting en fietsaccessoires. “ Eén van de leveranciers bood opeens motorhandschoenen aan en later de lederen broek en de leren vest. Voor ons een sprong in het onbekende maar het proberen waard. In die tijd trokken we door heel het land, van beurs tot beurs, waar we de motorkledij konden promoten. Een echte kleedkamer hadden we toen nog niet, een paravent deed dienst als pashokje. Als snel bleek er een markt voor te zijn”.
In de loop der jaren groeide niet alleen het klantenbestand maar ook het assortiment waardoor uiteindelijk het magazijn aan de Singel in Kontich gedeeltelijk werd omgebouwd tot een permanente winkel, EKO Motorwear.

 

 

 

In 2003 werd naast het oorspronkelijke magazijn de huidige bedrijfshal gebouwd. Acht jaar later werd ook deze oude hal opnieuw in gebruik genomen wegens plaatsgebrek.

 


Ter gelegenheid van de 25e verjaardag kreeg de showroom van 3000 m² en de façade een totale make-over.Een overzichtelijke en goed gevulde ruimte,die de mogelijkheid biedt om het assortiment op een overzichtelijke manier aan te bieden.

EKO is er namelijk van overtuigd dat ieder type motorrijder anders is, met andere behoeften. “De nieuwe inrichting moet nog meer beleving in de zaak brengen. Er is ook een aparte hoek gekomen voor motorkleding in jeans.”

EKO-Motorwear evolueerde mee met het motorlandschap. Steeds meer mensen kiezen door het toenemende fileleed de motor of scooter voor hun woon-werkverkeer. Het klassieke ruige imago van de motard heeft ondertussen plaats gemaakt voor functionele kledij met een trendy look, waardoor het onderscheid met gewone kledij nog amper merkbaar is. Uit deze trend ontstonden ook nieuwe materialen en stoffen die als nooit tevoren het comfort en de veiligheid vergroten.

 

Door het zeer persoonlijke contact met de klanten en vooral door te luisteren, heeft EKO-Motorwear steeds kort op de bal kunnen spelen om z’n producten nog beter af te stemmen op de wensen van de klant, zowel in de eigen kledijlijn G&F, als in geïmporteerde collecties. Door de voeling met de eindgebruiker wordt EKO steeds vaker door fabrikanten als adviseur betrokken bij productontwikkeling.


Een enorme waaier aan kleuren en uitvoeringen van de kleinste tot zeer grote maten, dat is EKO-Motorwear’s handelsmerk geworden. Bovendien hebben de broeken 3 tot 5 verschillende lengtes per model. Op die manier zitten de knie- en heupprotectie voor elke klant op de juiste plaats. Daarnaast worden de perfecte pasmaten en materialen gecombineerd, die zorgen voor een ideaal draagcomfort, met een trendy look. En dit alles voor bodemprijzen.

 

Op zoek naar de perfecte motoroutfit? Ga dan zeker eens langs bij EKO Motorwear aan de Singel 4c in Kontich.

Met dank aan Gerda en Fabrice.