Home > Nieuws > E10 brandstof voor Kawasaki motoren

E10 brandstof voor Kawasaki motoren

Sinds januari 2017 hebben tankstations in België benzine 95 vervangen voor E10 benzinebrandstof. Wat houdt dit in voor uw Kawasaki motorfiets?

E10 brandstof is een mengsel van 90 procent fossiele brandstof en maximaal 10 procent bio-ethanol. Ethanol is agressiever dan benzine voor zowel metalen als kunststoffen en kan daardoor motoronderdelen zoals pakkingen en afdichtingen aantasten.

Alle voor de Europese markt gebouwde Kawasaki motorfietsen, scooters, en Jet Ski’s vanaf 2011 zijn geschikt voor het gebruik van benzine met maximaal 10% bio-component (E10). Ook alle Kawasaki ATV’s & Mule’s zijn geschikt om op E10 brandstof te rijden.

Onderstaand is een lijst, geschikt voor E10, vrijgegeven door Kawasaki met motorfietsen & Jet Ski’s van voor 2011 die de E10 brandstof zonder problemen kunnen voeren.

Is uw Kawasaki motorfiets, scooter, of Jet Ski ouder dan 2011 en staat deze niet in bovenstaande lijst dan raden wij u aan om een premium brandstof zonder ethanol te tanken. Neem contact op met uw brandstofleverancier voor informatie over welke brandstoffen geen ethanol bevatten.

Kijk voor meer informatie en een dealer in uw regio op Kawasaki

Bron : persbericht Kawasaki, 3 oktober 2019.