Home > FEMA-nieuws > Britse motorrijders zeggen nee tegen verbod op voertuigen met verbrandingsmotor

Britse motorrijders zeggen nee tegen verbod op voertuigen met verbrandingsmotor

Meer en meer nationale regeringen zijn van plan de verkoop van voertuigen met een verbrandingsmotor te verbieden. De leden van de Britse MAG verwerpen het verbod dat de Britse regering vanaf 2040 wil invoeren.

Op zaterdag 28 september 2019 hebben de MAG-leden uit het Verenigd Koninkrijk op hun 45e jaarlijkse groepsconferentie (AGC) een krachtig en compromisloos bericht afgegeven over wat zij als onwerkbaar en onrealistisch transportbeleid beschouwen dat door politici in alle kleuren wordt gepromoot .

Tijdens de conferentie werd een reeks voorstellen van voormalig MAG National Chairman, Neil Liversidge, besproken en tot stemming gebracht, de meeste voorstellen werden met een overweldigende meerderheid goedgekeurd. Volgens MAG bevorderen en versterken deze voorstellen de positie van MAG, die de keuzevrijheid in persoonlijk transport bevordert, en een geïntegreerd transportsysteem dat werkt voor de hele samenleving, de economie en het milieu.

Het standpunt dat in deze voorstellen wordt bepaald, verwerpt het voorgestelde verbod op de verkoop van voertuigen met een verbrandingsmotor in 2040 of een soortgelijk verbod op een andere datum. Het bevorderen van de keuzevrijheid verwerpt de veronderstelling dat elektrificatie van het gehele wagenpark in het VK haalbaar is. Het ondersteunt echter wel de elektrificatie en verbetering van een betaalbaar openbaar vervoersnetwerk, wat uiteraard een vrijwillige verminderingen van het gebruik van particulier vervoer zal aanmoedigen. Ten slotte is de introductie van volledig autonome voertuigen op Britse wegen verworpen, omdat er aanwijzingen zijn dat ze nooit voldoende veilig zijn op een wegomgeving die zonder scheiding noodzakelijkerwijs ruimte moet bieden aan motorrijders en fietsers.

Daarnaast, in een andere resolutie, voorgesteld door Life Member, Stephen Kearney, wordt ook de centrale rol van motorfietsen in MAG’s visie bevestigd, die motorfietsen promoot als de meest efficiënte en minst vervuilende door fossiele brandstof aangedreven transportmodus.

Neil Liversidge zei: “We erkennen dat transport moet veranderen gezien de dichte bevolking van het VK, maar dictatoriale maatregelen zoals het verbieden van voertuigen met verbrandingsmotor zijn niet de manier om dit te doen. Plaats in een goed openbaar vervoerssysteem zodat mensen een echte keuze hebben en laat ze hun fietsen en auto’s en hun levensstijl behouden. Er wordt tegenwoordig veel gesproken over het respecteren van verschillende culturen: we hebben ook een cultuur en we eisen dat deze ook wordt gerespecteerd. Voertuigen met verbrandingsmotor hebben miljoenen mensen enorme voordelen gebracht die elektrische voertuigen nooit realistisch zullen brengen. ”

 

Bron: FEMA, 9 oktober 2019.