Home > Nieuws > GEAR2030

GEAR2030

De Europese Vereniging van Motorfietsfabrikanten, ACEM, reageerde op het GEAR 2030-rapport, dat op 18 oktober 2017 door de Europese Commissie werd gepubliceerd.

ACEM secretaris-generaal Antonio Perlot :
“Het langverwachte GEAR 2030-verslag van vandaag is een welkome stap in de richting van een vooruitziend beleid voor de automobielsector in Europa, inclusief de motorindustrie. De kritische problemen die in het verslag van de Europese Commissie zijn vastgesteld, zoals elektromobiliteit, connectiviteit en automatisering van voertuigen, hebben grote gevolgen voor de toekomst van het vervoer in Europa en daarbuiten.

“Wij zijn blij met de erkenning dat we Europese regels nodig hebben die het concurrentievermogen bevorderen, innovatie stimuleren en Europa een aantrekkelijke plek maken voor bedrijven om te investeren. Verder zijn we ook tevreden met de bereidheid van de Europese Commissie om gedetailleerde discussies over andere gebieden in het belang voor de automobielsector te organiseren.

“De L-categorie-industrie is bereid om nu en in de toekomst duurzame mobiliteitsoplossingen te leveren. De motorfietssector produceert kleine, lichte en gespecialiseerde voertuigen die essentieel zijn voor het pendelen en het verminderen van verkeersopstoppingen in stedelijke gebieden.

Verder brengt ACEM het perspectief van de sector binnen het C-ITS-platform, het Connected Motorcycle Consortium en het Green Vehicles Initiative.

“Ten slotte is de internationale handel een belangrijk gebied waar beslissende maatregelen nodig zijn. Veel Zuidoost-Aziatische landen staan nog steeds niet toe op de invoer van high-end motorfietsen, terwijl ze hun producten gemakkelijk op de Europese markt kunnen plaatsen. Dit zorgt voor een onevenwichtige situatie, die door beleidsmakers moet worden aangepakt “.

Het volledige rapport kan hier worden gedownload.

 

Achtergrond informatie :

GEAR2030 is de strategische reflectiegroep die werd opgestart eind 2015 als opvolger van het CARS2020-actieplan. Departement EWI neemt de sherpafunctie waar voor België. Op het sherpa overleg van 22 februari 2017 wisselden betrokken lidstaten en stakeholders info uit over de voortgang, draft conclusies en aanbevelingen voor een competitieve Europese automobielindustrie tegen 2030.

GEAR2030 telt drie technische werkgroepen :

1. Veranderende automobielwaardeketen
2. Geconnecteerde en zelfrijdende voertuigen
3. Globale EU concurrentie

Meer informatie over GEAR2030 is hier terug te vinden.

Bron, persbericht ACEM 18/10/2017.