Home > Politiek nieuws > “130 km/u? Onaanvaardbaar!” zegt Vlaams minister van Mobiliteit

“130 km/u? Onaanvaardbaar!” zegt Vlaams minister van Mobiliteit

Vlaams minister van Mobiliteit, Ben Weyts, is niet te vinden voor het voorstel van zijn collega federaal Mobiliteitsminister Bellot, om de maximumsnelheid op autosnelwegen te verhogen tot 130 kilometer per uur.  Volgens hem komen hier alleen maar meer verkeersdoden van.

“We hadden al het onderzoek van het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid (BIVV), dat zwart op wit voorspelt dat tien kilometer per uur sneller rijden jaarlijks 25 extra dodelijke slachtoffers geeft. Nu hebben we ook de slechte ervaring in Nederland, waar het aantal verkeersdoden op wegen waar je 130 mag op één jaar tijd verdrievoudigd is. In Nederland gaan er om die reden nu stemmen op om die 130 km per uur alsjeblief terug te draaien”, reageert minister Weyts.

De minister is wel te vinden voor het invoeren van variabele snelheidsaanduiding, maar dan vooral op de meest filegevoelige plaatsen zoals bijvoorbeeld op de ring rond Antwerpen en de E40. “Vandaag is er al zo een 200 à 250 kilometer autostrade uitgerust met deze variabele snelheidsaanduidingen” zegt Ben Weyts.

De minister gaf meer uitleg in de studio van Terzake. Bekijk het interview hier

 

Bron : www.benweyts.be 18/05/2017